Entrecote is een premium gesneden stuk kalfsvlees van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. Entrecote betekent letterlijk vertaald ‘tussen de ribben’ en werd traditioneel dan ook gesneden uit het ribgedeelte van het kalf. De rust en de vrijheid van de kalveren komen tot uiting in de kwaliteit en de smaak van Certified Premium Peter’s Farm Kalfsvlees.https://www.petersfarm.nl/
Een Entrecote voelt zich in heel wat recepten thuis. Zo ook zeker in mijn recept met broccoli en champignons.
Benodigdheden (2pers.):
- 2 stuks Kalfsentrecote
- roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- cherrytomaatjes
- 2 el olijfolie
- 1 stronkje broccoli
- peper en zout naar smaak
- rucolasla
Knoflooksaus:
- 3 el Griekse yoghurt (of kwark)
- 1 el mayonaise
- 3 teentjes knoflook (of meer)
- 1 tl citroen
- Bieslook
Bereidingswijze:
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is en dep droog. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en zout.
Verwarm in een pan (op hoog vuur) de boter.
Leg de Entrecote in de pan en bak op hoog vuur. Voor rare 1-2 min.; medium 2-3 min.; doorbakken 4-5 min. Keer halverwege.
Haal uit de pan en laat de Entrecote in aluminiumfolie ongeveer 10 minuten rusten.
Verhit de olijfolie in de pan en fruit je de rode ui en knoflook 1 minuut. Voeg dan de champignons en broccoli toe en bak op hoog vuur een paar minuten. Schud af en toe met de pan zodat de paddenstoelen en broccoli niet verbranden.
Doe de yoghurt en mayonaise in een kom en pers 3 teentjes knoflook in het kommetje. Voeg een beetje citroensap toe en maak af met wat verse bieslook.
In de tussentijd heeft de Entrecote zijn rust gehad en maak je je bord naar wens op.
Eet smakelijk!
Ps Geef het gerecht een upgrade en snij de cherrytomaatjes in een leuk figuurtje