Let’s kick the stress away!!

 Stress en drukte lijken niet meer weg te denken uit ons leven en krijgen vaak voorrang, met de nodige gevolgen. Daarom is het van groot belang op tijd aan de rem te trekken en een balans op te maken van jouw leefstijl. Het is tijd om de stress de baas te worden; Let’s kick the stress away!!

Stress heeft niet alleen een nadelig effect, het zorgt er ook voor dat je op scherp staat en het je lukt om taken te volbrengen. Althans dit werkt alleen als er ook een goede tegenhanger genaamd ontspanning  aanwezig is. Zodra er een disbalans ontstaat tussen deze twee kan dit grote gevolgen hebben.

Veel voorkomende klachten die kunnen optreden zijn hartkloppingen, hyperventilatie en duizeligheid. Deze klachten kunnen uitlopen in aanhoudende vermoeidheid en slapeloosheid. Uiteindelijk kan te veel en te langdurig stress leiden tot neerslachtigheid en een burn-out.

Het hebben van ontspanning is ontzettend belangrijk voor het herstel van je lichaam en geest. Het zorgt er voor dat het zich weer kan opladen en zich kan opmaken om een nieuwe prestatie te leveren.

Bij een goede balans ben je in staat om je taken/prestaties beter te volbrengen en blijft daarnaast meer energie over om al het leuke uit het leven te halen. Sporten kan hier een grote rol in spelen, aangezien het een zeer ontspannende werking heeft. Tijdens het sporten worden stresshormonen afgevoerd. Dit maakt dat je na het sporten je vaak gelukkiger en energieker voelt. Het is wel goed om te onderzoeken wat er bij jou past. Voor de één zorgt Pilates en Yoga voor de juiste balans terwijl voor een ander dit juist keihard knallen kan zijn.

Door een bekkenblessure werd mij geadviseerd om Pilates en Yoga te gaan ontdekken. Ik heb het dan ook een kans gegeven, maar eerlijk gezegd hoe graag ik  het ook zou willen, voor mij werkt het niet. Bij mij is na een lesje Pilates of Yoga de ontspanning ver te zoeken, sterker nog, er komt zelfs een brok frustratie bij mij omhoog.  En dat terwijl ik er zo van overtuigd  ben dat dit soort trainingen heel goed zijn voor je lichaam en vooral ook voor je geest.

Wat ik nodig heb om mijn hoofd leeg te maken en echt te kunnen ontspannen is een slopende training. Ik sloop de stress zodat er weer ruimte is voor  ontspanning. Zo ben ik na een uurtje bokszaktraining helemaal 100%  “zen” en  kan ik het leven weer helemaal aan. Op een bokszak kan ik al mijn agressie kwijt. Niet dat ik nou zo’n  agressief persoon ben, maar opgelopen frustraties ros ik met gemak van mij af.

Het is dan ook bewezen dat boksen een zeer effectieve  manier is om stoom af te blazen. Daarnaast zorgt boksen voor  meer kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en niet geheel onbelangrijk een hogere vetverbranding.Kortom boks-zak-training is goed voor lichaam en geest. Je zult zien dat je conditie met sprongen vooruitgaat, terwijl stress, frustratie en spanningen op een natuurlijke manier afvloeien.

Hopelijk heb ik jou met mijn boks-pleidooi overgehaald om met je vuisten het gevecht tegen de stress aan te gaan, heel veel succes… and let’s kick the stress away!!

Liefs Amber.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, is het voor jou toch juist de Yoga die jou tot rust laat komen, of kies je er toch ook liever voor om te knallen als een malle… Laat het mij weten in een reactie hieronder.