Ijzersterke combinatie: voedingssupplementen en krachttraining.

Als je sport gebeurt er van alles in het lichaam. Je hartslag versnelt, je bloed stroomt sneller en je hersenen geven allerlei stoffen af die ervoor zorgen dat jij de bewegingen kan maken die je moet maken. Ook als het heel zwaar wordt!!

Als je aan krachttraining doet is goede voeding zeer belangrijk. Om je spieren te voeden moet je zorgen dat je voldoende eiwitten binnen krijgt en goede vetten die je lichaam ondersteunen. Daarnaast genoeg koolhydraten zodat je glycogeenvoorraden aangevuld zijn en je energie hebt om het maximale uit je training te halen.

Naast goede voeding zijn de vitamines en mineralen onmisbaar om je doelen te behalen.

Innervitamins.nl heeft een SPORTPAKKET samengesteld met kwalitatief zeer hoogwaardige voedingssupplementen.

Inner Vitamins Sportpakket

1. Aqua K2 Collagen

2.    L-glutamine poeder

3.    Green super foods

4.    Amino Body Control

5.    Magnesium Citraat

6.    Vitamine D

Aqua K2 Collagen

Collageen is een eiwit dat bestaat uit aminozuren, die op hun beurt zijn opgebouwd uit koolstof, zuurstof en waterstof. Collageen bevat specifieke aminozuren, te weten Glycerine, Proline, Hydroxyproline en Arginine. Collageen is een structuur die overal in het lichaam wordt aangetroffen. Collageen is daarmee één van de belangrijkste bouwstenen voor je botten, huid, spieren, pezen en bindweefsel. Aqua K2 Collagen Complex is gemaakt van vis, daardoor zijn de peptides zeer klein en worden zeer goed opgenomen door het lichaam. Viscollageen staat dichter bij ons dan andere collageen. Er zijn ook stoffen aan de collageen toegevoegd voor een brede werking zoals curcumin, glucosamine, chondroitine, msm, vitamine K2 en vitamine D3.

Aqua k2 Collagen Complex

L-Glutamine

L-Glutamine is het meest voorkomende vrije aminozuur in het lichaam en is bij meer stofwisselingsprocessen betrokken dan welk ander aminozuur dan ook. 


Onderzoek heeft aangetoond dat sporters baat kunnen hebben bij suppletie met L-glutamine om spierpijn te verminderen en de hersteltijd te verbeteren.

Dit aminozuur speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de opname van glucose (energie) door de spieren na het sporten, wat kan helpen bij het herstellen van hun energiereserves voor de volgende training. Wanneer je spieren optimale glucosevoorraden hebben, presteer je beter en duurt het langer voordat je moe wordt.

L-Glutamine

Green Super Foods

In dit product Green Super Foods zitten 48 natuurlijke stoffen uit de hele aarde verzameld.

Green Super Foods

Amino Body Control

Amino Body Control is een product speciaal ontwikkeld om te ondersteunen in het spijsverteringsproces.

Amino Body Controle

Magnesium Citraat

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen in ons lichaam. Mineralen zijn zouten die voortkomen uit de dode natuur. Ze zijn van belang voor onder andere je lichaamsweefsels, je zenuwfuncties, botten en tanden. Je lichaam kan zelf geen mineralen aanmaken. Je moet ze dus binnen zien te krijgen via je voeding of in de vorm van supplementen.

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 fysiologische processen in het lichaam waarbij stoffen worden omgezet en is daardoor een zeer belangrijk mineraal.

Magnesium zorgt voor:

  • de afbraak van glucose en vet.
  • de productie van eiwitten, enzymen en antioxidanten zoals glutathion.
  • het aanmaken van van DNA en RNA (macromoleculen waarin erfelijke eigenschappen zijn vastgelegd).
  • het reguleren van de cholesterolproductie.
  • de ontspanning van spieren, zenuwen en bloedvaten.
  • de overdracht van zenuwprikkels en een goede werking van de spieren.
  • de vorming van gezonde tanden en botten.
  • het verhogen van weerstand tegen spanning en stress.
  • het versterken van het geheugen en concentratievermogen.
  • het bevorderen van de gezondheid van hart en bloedvaten.
Magnesium Citrate

Vitamine D

Als er één vitamine is die enorm populair is geworden, dan is het wel vitamine D. Het officiële advies van de Gezondheidsraad dat sommige groepen extra vitamine D en vitamine D3 nodig hebben, draagt ongetwijfeld bij aan de populariteit van deze vitamine.

De belangrijkste bron van Vitamine D vinden we namelijk niet terug in onze dagelijks voeding, maar in zonlicht. Vitamine D is namelijk één van de weinige vitamines die het lichaam zelf aan kan maken, mits je voldoende blootstelling krijgt aan zonlicht. En dit is nog niet zo makkelijk, aangezien Nederland niet altijd het zonnigste land is.

De rol die vitamine D speelt bij het behoud van sterke botten en tanden wordt steeds duidelijker, maar vitamine D doet meer. 

Vitamine D heeft een positief effect op de spieropbouw. Het zorgt voor sterke botten en werkt positief op het testosteronpijl. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de spierdichtheid en gaat spier vermoeiing tegen. 

Hieruit blijkt dat vitamine D en krachttraining dus een goede combinatie zijn aangezien spierkracht en sterke botten belangrijke factoren zijn als het gaat om krachttraining. Sterkere spieren zijn nuttig, omdat ze onder anderen het risico om te vallen, en dus botbreuken, verminderen. Bij krachttraining heb je als doel om je lichaam sterker te maken, zowel je botten als spieren. Vitamine D speelt dus een grote rol voor je spieren , je herstel en je botten.

Vitamine D

Het mag duidelijk zijn, voedingssupplementen zijn onmisbaar en spelen een grote rol in het behalen van jouw sportgoals. Wil je meer weten over de voedingssupplementen kijk op Innervitamins.nl